Nieuwsbrief 1

Beste lezers,

Ik ben nu ongeveer twee maanden weer terug in Nederland waar ik al ruim 2,5 jaar niet heb gewoond. Het is ontzettend leuk om weer terug te zijn! Het voelt als een warm bad met al die lieve en vertrouwde mensen om me heen! De laatste drie maanden voordat ik weer terug kwam naar Nederland, zat ik in Madrid waar ik weer een heel aantal stapjes heb gezet voor het project. Een paar hiervan wil ik hier graag in het kort met jullie delen:

– Bij het evenement smart fashion = slow fashion ontmoette ik Paloma García. Een geweldige vrouw die zich voornamelijk inzet voor de sustainable fashion industrie en met een winkel in Madrid ‘The circulair project’ waar zij exclusief sustainable kleding merken verkoopt. Ze nodigde mij uit op haar radio te komen vertellen over mijn project en dat zal niet de laatste keer zijn dat ik bij haar op de radio te horen ben want dit radio programma genaamd ‘que hay de nuevo’ gaat me mijn hele reis lang volgen. Net als een nieuw tijdschrift over sustainable fashion dat ze deze zomer gaat uitbrengen. Hierin zal ik een rubriek krijgen waarin ik iedereen update over mijn project.

– Een ander bijzonder enthousiast persoon die ik deze maanden heb ontmoet is Ignacio van Arquasostenible. Ik ontmoette hem in ‘El huerto de Lucas’ waar hij een talk hield over sustainable bouwen. Hij werd zo enthousiast over mijn project dat hij me vervolgens op zijn kantoor uitnodigde om een plan te maken over hoe het busje zo sustainable mogelijk kan functioneren en ik kan je vertellen daar weet hij heel wat vanaf! Hij heeft mij ondanks zijn drukke leven zijn hulp aangeboden en ga daar de komende maanden zeker gebruik van maken!

– Op dezelfde plek als waar ik Ignacio ontmoette toen hij zijn talk gaf, had ik een week later mijn talk over ‘Eco Bus America’ nadat ik al vaker talks had gehouden voor kinderen was dit de eerste talk voor volwassenen spannend maar geweldig om te doen!

– Ook heb ik een talk gehad in ‘espiritu 23’ een Coworking plek waar ook van allerlei activiteiten worden gedaan. Een knus groepje zeer geïnteresseerde mensen! In Oktober kom ik daar terug om ook een workshop te geven.

In oktober? Zul je misschien denken.. het plan is een mini ‘Eco Bus Europa’ te gaan doen. Waarom? José Llana van ‘Sustainable brands’ heeft me uitgenodigd en een stand toegewezen op hun evenement in Madrid het weekend van 6/7 october daarnaast komt mijn muziekduo Guillermo Zocca naar Europa voor een paar maanden dus daar zag ik een prachtig idee ontstaan namelijk een project tour in combinatie met een muziek tour door Europa van ongeveer 2 maanden, net voordat het echte ‘Eco bus America’ project van start zal gaan, begin november ga ik namelijk naar Californië om mijn busje te kopen en om te bouwen. Hoe? waarschijnlijk per boot!

Nu ik terug ben in Nederland ben ik naast te werken in ‘the breakfast club’ in Amsterdam, me vooral aan het focussen op het vinden van meer sponsoren en het geven van presentaties en workshops op scholen en in culturele centra. Zo heb ik al een aantal leuke activiteiten achter de rug namelijk:

– Een bezoek aan mijn voormalige basisschool ‘de Triangel’ Het was een geweldige ervaring met enorm enthousiaste kinderen (en juffen :D)

– Een bezoek aan basisschool ‘De Rots’

– Een presentatie+workshop op het festival ‘Make the world great again’ op ‘De Ceuvel’ in Amsterdam.

– Een presentatie+workshop op het ‘Trashlesstival’ in Amsterdam.

en over festivals gesproken… Op 21 juli sta ik met ‘Eco Bus America’ op het Colombiaanse cultuur festival in Amsterdam.

In de maand Augustus is mijn muziek Dúo: Guillermo Zocca in Nederland en in die maand hopen we zo veel mogelijk te kunnen optreden. Hebben jullie ideeën laat het ons weten op: duotodo@gmail.com! Deze week hebben we het eerste nummer van de CD online gezet: 

Veel liefs!

Jorien Timmers

Share
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial