Nieuwsbrief 9

Beste geïnteresseerden in mijn project,

Ten eerste wens ik iedereen een gelukkig 2019! Bij deze stuur ik jullie weer een kleine update over de ontwikkelingen rondom mijn project ‘Eco Bus America’

Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al aangaf, was de try-out tour die ik in september en oktober deed een groot succes! Ik heb ontzettend veel mensen bereikt en veel mensen kunnen inspireren! Het heeft me weer extra het gevoel gegeven dat ik door wil zetten met dit project! Mocht je de video’s van de try-out tour (nog) niet hebben bekeken dan nodig ik jullie uit om op deze link te klikken die leidt naar alle video’s die ik op youtube gezet heb tijdens de tour. Er is een video van elke week. Acht videos in totaal.

Vanaf het moment dat ik terug ben in Nederland hebben er veel positieve ontwikkelingen plaatsgevonden. Twee daarvan wil ik graag met jullie delen.

Toen ik meer dan een jaar geleden in Argentinië rondreisde en op een dag rond liep in de buurt van de Iguazú watervallen, viel mijn oog op een busje. Toen ik dichterbij kwam, de tekst op de bus zag en door de raampjes gluurde voelde ik dat ik meer wilde weten van deze bus en de mensen die hierin aan het reizen waren. Ik schreef de naam die op het busje stond op en s’avonds begon ik te googelen. Het bleek een familie die samen met drie kinderen aan het reizen was op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier. Ik schreef ze meteen een berichtje en de volgende dag zaten we samen te lunchen voor de bus, erachter komende dat we eigenlijk heel veel gemeenschappelijke waarden en dromen hadden. Ze gaven mij tips over van alles en nog wat, waar ik op moest letten bij het ombouwen van een bus, tot hoe ze aan sponsoren zijn gekomen voor hun project. Een geweldige middag waarin ik nog weer sterker ben gaan geloven dat ‘toeval’ niet bestaat.

Na mijn try-out tour in Europa was het aanvankelijke plan om een busje te kopen in Nederland en samen met dat busje de Atlantische oceaan over te varen naar Zuid-Amerika. Ook werd ik in mijn gedachten weer herinnerd aan de familie. Ik besloot ze te schrijven om te vragen hoe hun reis verliep. Ze stuurden een berichtje terug dat ze toevallig net aan het zoeken waren naar een vaste plek om te gaan wonen omdat de oudste dochter daar behoefte aan had. Na een beetje heen en weer geappt te hebben vroeg ik ze of ze al wisten wat ze met de bus gingen doen die ze nu voor een tijdje niet zullen gebruiken. Er kwam niet meteen een duidelijk antwoord, maar je zult het al aan voelen komen. Na heel wat slapeloze nachten, zo was het bericht dat ik een paar weken later van ze kreeg, hebben we besloten ‘BOB’, want zo heet de bus, aan je te verkopen! Je kunt je voorstellen hoe ik me op dat moment voelde! Er is op dit moment goed contact met deze familie en ze zijn bereid te wachten tot ik genoeg geld heb om BOB aan mij te verkopen want hij is natuurlijk niet gratis..

Het tweede ‘toeval’ dat 3 dagen nadat ik terug kwam van de Europa tour voorviel was dat ik een half jaar contract aangeboden kreeg als gezinscoach in Amsterdam en ze waren zelfs bereid mijn reiskosten te betalen. Ik woon dus nu tot en met het moment dat ik richting Zuid-Amerika ga in Lunteren bij mijn ouders (om wat sneller te kunnen sparen) en ik werk in Amsterdam.

Zoals ik al zei, de ‘VAN’ is niet gratis dus ik ben op dit moment naast hard werken ook druk bezig met het zoeken naar grotere organisaties om financiële steun aan te vragen. 

De bus is er! Dat is een hele grote geruststelling en hij staat al in Peru! Er is alleen nog een grote zoektocht te gaan dat is namelijk een zeilboot. Ik wil zeilend de oceaan over. Niet in mijn eentje natuurlijk maar ik wil een boot vinden die mij mee kan nemen. Het liefste helemaal naar Peru en anders eerst naar het Caribisch gebied en daarna een overstap op een andere boot die mij dan naar Peru kan brengen. Ik heb mezelf ingeschreven op een aantal sites waarop mensen met een boot andere bemanningsleden zoeken maar ook bestaan er boten die goederen vervoeren van Zuid-Amerika naar Europa en andersom. Dit lijkt me stiekem nog interessanter aangezien ze doelbewust op een milieuvriendelijke manier aan het vervoeren van goederen doen. Het is nog een hele klus om deze boot te vinden maar ik heb er alle vertrouwen in, dat hij er komt. Ik wil begin augustus dit jaar wegvaren.

Heel veel liefs!

 
 

Jorien

Share
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial