Nieuwsbrief 10 

Beste vrienden van ‘Eco Bus America’,

Nieuwe website 

Daar is hij dan eindelijk, de nieuwe website van ‘Eco Bus America’! Met de geweldige hulp van Vincent Berger van Mono Codes is het dan eindelijk gelukt deze website tot stand te laten komen. Even een stukje promotie voor Vincent want dat heeft hij zó erg verdient!

in-/uitschrijven nieuwsbrief

Sommige van jullie zullen misschien verbaast opkijken met deze mail in zijn of haar mailbox want ze hebben zich nooit opgegeven voor deze nieuwsbrief. Diegene die er niet van gediend zijn dat ze deze mailtjes ontvangen kunnen zich ook weer direct uitschrijven om toekomstige mailtjes van ‘Eco Bus America’ niet meer automatisch te ontvangen, maar ik hoop natuurlijk dat veel van jullie juist enthousiast reageerde bij het zien van deze mail in de mailbox! Diegenen kan ik dan ook vertellen dat ze voortaan alle nieuwe posts automatisch in hun eigen taal ontvangen. De site is namelijk in 3 talen vertaald en daarom ook de nieuwsbrief.

Genomineerd!

Ten eerste wil ik jullie vertellen dat ik genomineerd ben voor de Duurzame Jonge 100 van 2019! Ik zou jullie graag willen uitnodigen op mij te stemmen.Stemmen kan nog tot aankomende woensdag dus wees er snel bij! Ik sta nu op nummer 19 van de 200 dus dat is een mooie plek maar jullie kunnen me helpen omhoog te komen in die lijst! Heel erg bedankt alvast! Stemmen kan op: https://dj100.nl/jorien-timmers/

Update

Zoals de meesten van jullie weten ben ik sinds november afgelopen jaar in Nederland aan het werk om geld bij elkaar te verzamelen en mezelf voor te bereiden op de reis naar Latijns-Amerika, waar ik mijn project ‘Eco Bus America’ officieel ga starten.

Doordat ik steeds meer eisen stel aan mijn project, die weer voortkomen uit steeds meer besef over de huidige milieubelastende manier waarop wij op deze planeet leven, heb ik mezelf voorgenomen om de oceaan niet over te vliegen maar over te zeilen als opstapper op een zeilboot en op dié manier Zuid-Amerika te bereiken. Alles wat ik aan dit project milieuvriendelijk kán doen wil ik namelijk ook persé milieuvriendelijk doén. Mijn busje 100% milieuvriendelijk laten rijden ligt nu (nog) buiten mijn kunnen. Zuid-Amerika bereiken op een milieuvriendelijke manier leek me wél iets wat ik milieuvriendelijker aan kan pakken dan simpelweg het vliegtuig te pakken.

Het vinden van een boot/schip, is een weg van spanning, opwinding en teleurstellingen en tot nu toe heb ik daar nog geen zekerheid over wel staan er opties open, waaronder meezeilen met het project ‘Sail to the COP’ of meezeilen met een particuliere boot richting Suriname (maar dat is niet ideaal kwa locatie) Aankomen dat zal ik en daar blijf ik in geloven! Die onzekerheid hoort er nou eenmaal bij en die maakt het stiekem natuurlijk ook wel weer heel leuk. Ik heb ondertussen al heel wat zeilkennis opgedaan, simpelweg door me in de zeilwereld te storten.

Het boek van Suzanne van der Veeken dat ik op dit moment aan het lezen ben, helpt me om voorbereid aan het boot-hitchhike avontuur te starten. Mijn plan is namelijk om als ik niet vóór augustus een boot heb gevonden, de reis zal starten door te gaan bootliften vanaf bepaalde havens die daar veel voor gebruikt worden, zoals een bepaalde haven in het zuiden van Portugal (Lagos of Portimão) waarvandaan veel boten rond Augustus richting de Canarische eilanden of de Kaapverdische eilanden zeilen. Vanuit de Kaapverdische of Canarische eilanden zal ik dan weer verder liften richting Zuid-Amerika (Uruguay, Argentinië of Brazilië) maar het liefst hoop ik natuurlijk van te voren al iemand te vinden dus mijn zoektocht blijft gezellig doorgaan met de nodige inspanning, blijheid en teleurstelling van dien.

Busje

Een ander onderdeel van de voorbereidingen is het busje. Wát een rollercoaster is dat geweest en is het nog steeds. Ik houd jullie ervan op de hoogte maar tot ik nog geen duidelijkheid heb laat ik het nog even spannend… Hij staat in Peru en als het allemaal doorgaat, wat er sterk op begint te lijken, dan kan ik hem vóór 30 januari ophalen van een stel geweldige mensen met eveneens een geweldig project! Daarover later meer!

Vergeten jullie niet te stemmen! Alvast heel erg bedankt!

Heel veel liefs!

Jorien Timmers

ps: Dit filmpje is op het HISWA (groot zeilevenement in Amsterdam) dit jaar getoond. Met de hoop dat het werkt om een zeilboot te vinden 😀

Share
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial