Nieuwsbrief 11

Ahoy vrienden van ‘Eco Bus America’,

Ik wil deze nieuwsbrief beginnen met geweldig nieuws! 2 oktober vertrek ik vanuit Scheveningen met een zeilschip richting Zuid-Amerika! Het is gelukt! Ik heb de manier gevonden om de oceaan CO2 neutraal over te steken.

Sail to the COP

Het schip waar ik op mee vaar is niet zomaar een schip en de mensen waarmee ik vaar zijn niet ‘zomaar mensen’. ‘Eco Bus America’ vaart mee als partner van het project ‘Sail to the COP’. Een grandioos project, dat met 26 tot 36 jonge professionals, experts, activisten en partners, die zich allemaal zorgen maken om de toenemende uitstoot van de luchtvaart en het gebrek aan internationale maatregelen met betrekking tot de milieueffecten van deze sector, richting de VN-klimaatconferentie (COP25) in Chili reist.

Het doel hiervan is om onze stem te verheffen, creatieve acties te voeren en een dialoog te starten met de wereldleiders over het onderwerp. De zeiltocht maakt deel uit van een jaar lange (media-) campagne voor gedrag en beleidsverandering op nationaal en internationaal niveau om transport gelijkwaardiger en duurzamer te maken. We willen het makkelijker maken, meer betaalbaar en aantrekkelijker om te kiezen voor duurzame reismogelijkheden zoals treinreizen, bus en fiets. Samen met partners willen we laten zien dat deze zorgen wijdverspreid zijn en de internationale besluitvormers onder druk zetten om dit onderwerp te bespreken. Aan boord zullen we d.m.v. een varende denktank een ​​routekaart maken voor de toekomst van duurzaam reizen en nadenken over concrete gerelateerde vragen van partners.

Dat reizen op een duurzame manier soms duur is, dat bewijst deze zeiltocht maar weer. Voor 7500 euro vaar ik de oceaan over. Tot nu toe heb ik nog niet alle financiën rond, maar ik heb besloten dit risico te nemen en erop te vertrouwen, dat zich in de komende 2,5 maand nog bedrijven aandienen, die het interessant vinden om d.m.v. hun financiële hulp, deel uit te maken van dit project en op die manier ook hun stem laten horen voor gedrag en beleidsverandering op nationaal en internationaal niveau en het gelijkwaardiger en duurzamer maken van transport te stimuleren. Voor meer info kun je deze link bekijken: Sail to the COP Infographic

Het Busje

Naast de grote zoektocht voor de overtocht van Nederland naar Zuid-Amerika ben ik ook heel druk bezig geweest met het vinden van een busje, waarmee ik in Zuid-Amerika mijn project ga vervolgen. Het bovenstaande busje was namelijk het busje dat ik in Europa heb gebruikt en zal niet meegenomen worden naar Zuid-Amerika. Tot voor kort was er sprake van het overnemen van een busje dat in Peru staat. Het was een busje van een Duits gezin, dat ik heb ontmoet toen ik in Argentinië rondreisde een paar jaar terug. Een prachtige en spontane ontmoeting, waarin we erachter kwamen, beiden een soortgelijk doel na te streven. Omdat ik op zoek was naar een busje heb ik ze 8 maanden geleden geschreven om te vragen of ze niet toevallig hun busje aan mij wilden verkopen. Het toeval wilde, dat ze net op het punt stonden om zich te settelen met hun 3 kinderen in Peru en inderdaad niet veel meer hadden aan het busje. De maanden daarna stonden in het teken van onderhandelen. Het leek te mooi om waar te zijn en dat klopte… Uiteindelijk is het niet doorgegaan vanwege een probleem met de papieren. Het was een spannende tijd waarbij ik een paar keer heen en weer geslingerd werd van ‘het gaat door’, ‘het gaat niet door’, ‘ het gaat door ‘ en het eindigde uiteindelijk dus met ‘ het gaat niet door’. Dit neemt niet weg dat hun project ontzettend mooi is en dat het zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen op hun pagina: https://www.facebook.com/Pacabamba

Elektrisch busje

Dit hele verhaal heb ik ondanks de teleurstelling toch gezien als een teken, dat ik niet moet beginnen met een dieselbus en het vervolgen om bouwen naar een milieuvriendelijke bus, maar dat ik vanaf het begin meteen moet gaan zoeken naar de meest milieuvriendelijke manier van rijden in een busje. Ik ben mijn contacten op het gebied van elektrisch rijden weer gaan oppakken en gaan zoeken naar nieuwe contacten, die mij hiermee op weg kunnen helpen. Zo kwam ik o.a. in contact met Carel Kuijper, die de eerste elektrische verhuiswagen in Nederland heeft gemaakt. Hij woont momenteel in Chili en samen met zijn vrouw zijn ze erg enthousiast om mij te helpen bij het zoeken naar de mogelijkheden om een busje in Chili om te bouwen tot een elektrisch rijdend busje. Elektrisch rijden is gemiddeld 30% milieuvriendelijker dan rijden met een diesel- of benzinebusje. Als het dan ook nog gaat om een oud busje om te bouwen naar elektrisch, wordt het nog net even iets milieuvriendelijker. Je haalt een oud vervuilend busje van de weg en zet er een tweedehands zuiniger busje voor in de plaats. Ik weet, dat dit nog steeds niet 100% milieuvriendelijk is en zelf vind ik dat nog steeds jammer, maar we leven nog niet in een tijd waarin dat kan en omdat ik, nadat ik de opties paard en wagen, fiets, lopen, ov., etc. allemaal serieus heb overwogen, kom ik toch uit op de conclusie, dat ik mijn project graag wil uitvoeren vanuit een busje, maar dan wel elektrisch! Op het moment van aankomst in Chili zal ik eerst gebruik maken van de fiets en met het OV in en rondom Santiago. In die tijd hoop ik de ombouw van het busje te kunnen laten starten om vervolgens met dat busje het project te vervolgen. Alle contacten, die jullie hebben op dit gebied, zijn van harte welkom!

Sponsoren

Natuurlijk is voor het busje ook nog een hoop sponsorgeld nodig. Ik heb de afgelopen maanden heel hard gewerkt om veel geld bij elkaar te sparen en dat is gelukt, maar om een elektrisch busje om te bouwen is er nog net even iets meer geld nodig dan dat. Ik denk, dat het voor bedrijven die iets te maken hebben met groene energie, heel interessant zou kunnen zijn, dat dit busje voor een heel aantal jaar rond zal rijden in Latijns-Amerika. Een rijdende reclame voor verduurzaming van transport.

Ik wil graag alle sponsoren die mij tot nu toe hebben geholpen bedanken!

Rotary Amsterdam + anonieme sponsor: 1000 Euro voor de overtocht

Common Affairs: 5000 Euro voor het uitvoeren van het project in Zuid –Amerika.

Daarnaast zijn er twee personen, die mij maandelijks een vast bedrag doneren.

Tijdens mijn crowdfunding campagne en ook tijdens het uitvoeren van mijn project in Europa heeft een groot deel van jullie lezers mij op verschillende manieren gesponsord. Het bedrag wat daarmee is binnengekomen, staat nog steeds op de rekening van ‘Eco Bus America’ en zal ook gebruikt gaan worden voor de uitvoering van het project in Zuid-Amerika.

Daarnaast wordt dit project gesponsord door een aantal merken die ik ook erg wil bedanken voor het steunen van mijn project! Te noemen: Waka waka, Mud jeans, Natural World Eco, Organic Cotton Colors, The circulair proyect, Sepiia, Sprout, Ecostoof, Hemper, Suntribe, Meluna, Monomeer, Pidzh

En tot slot speciale dank aan alle steun die ik van mijn lieve vrienden en familie krijg en speciale dank aan mijn contant overeind staande steun- en praat palen, mijn ouders en Guillermo!

Omdat ik tijdens deze zoektocht naar boot, bus en tussen mijn huidige werk als intercultureel gezinscoach ook met  ‘Eco Bus America’ op bezoek kom op verschillende gelegenheden, wil ik jullie één van die bezoeken adhv een filmpje laten zien. Ik was te gast als spreker op tijdens het mid-zomer feest op de ‘Remeker’ boerderij een hele leuke ervaring met inspirerende mensen!

 

Heel veel liefs,

Jorien!

ps: wil je de nieuwsbrief automatisch in je postvak ontvangen schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op deze pagina!

 

 

 

 

Share
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial